Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Ispanaklı Kuzu Pirzolası (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ispanaklı Kuzu Pirzolası (Fransa)

şeb-i yelda
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 22.12.2008
Mesajlar: 17
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc31661
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
2,410 defa indirildi / yazdırıldı




12 kuzu pirzolası (her biri yaklaşık 90 g)
12 iri ıspanak yaprağı (yıkanmış)
24 mantar (yıkanıp, kurulanmış)
4 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
12 arpacık soğanı (8'i ince dilimlenmiş; 4'ü ince doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
50 cl (2 su bardağı) tuzsuz esmer et suyu (ya da tavuk suyu)

Bir tencereye 2 litre (8 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, ıspanak yapraklarını koyarak 2 -3 saniye kaynar suda haşladıktan sonra, bir süzgeçte süzerek, akar su altında çalkalayın ve sularını süzdürüp, kâğıt mutfak havlusu arasında kurulayın.
Mantarların en düzgün 12'sini bir kenara ayırıp, kalanların saplarını keserek, bir kenara bırakın. Şapka bölümlerini ince doğrayıp, bir kenara bırakın.
Bir tavaya ayçiçek yağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca ateşi kısıp, ince dilimlenmiş arpacık soğanlarını koyun ve sık sık karıştırarak, 3 dakiika pişirin. Mantarların saplarını ve kıyılmış şapka bölümlerini koyup, sık sık karıştırarak harcı 5 dakika pişirdikten sonra, tavayı ateşten alın. Tuzun yarısını ve karabiberin yarısını serpip, bir kenarda soğumaya bırakın.
Harç soğurken, pirzolaların sap bölümlerindeki etleri keskin bir bıçakla sıyırıp, atın. Sonra mutfak tezgâhı üstüne dizip, her pirzolayı enlemesine 2,5 cm derinlikte yarın. Üstlerine kalan tuzun yarısı ve kalan karabiberi serpin.
Mutfak tezgâhına ıspanak yapraklarından birini damarlı bölümü üste bakacak biçimde serin. Soğuyan harcı 12 kümeye bölüp, kümelerden birinin yarısını, ıspanak yaprağının ortasına koyun; öbür yarısını kaşıkla pirzolalardan birinin yarık bölümüne kaşıkla karıştırarak doldurup, doldurduğunuz pirzolayı, bütün kemik bölümü ıspanak yaprağının dışında kalacak biçimde, harç tabakasının üstüne yerleştirin. Ispanak yaprağını her yandan pirzolanın üstüne kapatıp, kemiğin başladığı noktada parmaklarınızla sıkıştırarak bastırın. Ispanak içine paketlediğiniz bu pirzolayı bir tabağa koyup, kalan 11 pirzola, kalan harç ve kalan 11 ıspanak yaprağıyla işlemleri yineleyin.
Sosu hazırlamak için, bir emaye tencereye et suyunun yarım bardağı ile doğranmış arpacık soğanlarını koyup, tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşe oturtun ve soğanları 5 dakika pişirin. Et (ya da tavuk) suyunu ve 30 cl (1 1/4 su bardağı) su ekleyip, ateşi açarak, karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ayırdığınız 12 bütün mantarı ekleyip, 10 dakika pişirin. Sonra mantarları delikli kaşıkla bir tabağa çıkarıp, sıcak kalmalarını sağlayın. Ateşi açıp, sosu 30 cl. (1 1/4 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın. Bu arada, bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine buğulama kabı yerleştirerek, tencereyi harlı ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca buğulama kâbına, ıspanağa sarılı pirzolaları yan yana yerleştirip, tencerenin kapağını kapatarak, 8-10 dakika buharda pişirin.
Öbür tenceredeki sos çekince, tencereyi ateşten alıp,' sosu bir tel süzgeçten bir kâseye süzerek, kalan tuzu serpin ve bir kenarda sıcak kalmasını sağlayın.
Pirzolaların piştikleri tencereyi de ateşten alıp, pirzolaları, ıspanakların açılmamasına dikkat ederek, 2'şer 2'şer 6 düz tabağa aktarın. Çevrelerine sıcaktuttuğunuz mantarları bölüştürüp, üstlerine sosu gezdirerek, servis yapın.

SERVİS ÖNERİSİ: Izgara edilip, üstlerine fırınlanmış susam serpiştirilmiş kırmızı ve sarı dolmalık biber şeritleriyle.






Ispanaklı Kuzu Pirzolası (Fransa) Tarifleri Charlot Tarifleri



(1 adet Ispanaklı Kuzu Pirzolası (Fransa) 42,461 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort