| 
 
| 
 
 
 | 
 
ISPANAKLI KURU POĞAÇA | 
 
  | 
AYŞEGÜL ALSAN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.01.2013 
Mesajlar: 74 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85624 
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2013 
1,533 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/2 kilo un
 
10 gram maya
 
300 gram margarin
 
3 adet yumurta sarısı
 
1/3 su bardağı su (75 gram)
 
1/2 çorba kaşığı tuz
 
Ispanaklı İç:
 
250 gram ıspanak
 
1 adet kuru soğan
 
25 gram margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
1) Ispanakları, kaynar tuzlu suyun içinde diriliği gidip de birazcık yumuşayıncaya kadar birkaç dakika haşlayınız.
 
2) İnce kıydığımız kuru soğanları, margarin yağında pembeleştirip, içine süzüp ince kıydığımız ıspanakları ilave edip, biraz daha pişiriniz.
 
3) Yeterince tuzunu ve karabiberini katıp, ocaktan indirip ve soğutunuz.
 
4) Un ve yağı mermerin üzerine koyup yoğurmadan, iki ovucunuzun içinde iyice ovalayarak yağın, unun içinde küçük taneler halinde kaybolmasını sağlayınız ve sonra ortasını havuz gibi açınız.
 
5) Bir kapta su ile mayayı eritiniz. Yumurta ve tuzu da ilâve ettikten sonra hepsini unun ortasına dökünüz ve elinizle, yoğurmadan karıştırarak hamur haline getiriniz.
 
6) Hamuru toplayıp bir kaba koyup, üzerine ıslatılıp sıkılmış bir bez örtüp 30 dakika dinlendiriniz. 30 dakika dinlendirdikten sonra elinizle yumurta büyüklüğünde yuvarlayınız.
 
7) Elinizle üzerine bastırarak yarım santim kalınlığında yuvarlak inceltiniz. Ortasına 1/2 tatlı kaşığı ıspanaklı içi koyup hamurun iki ucunu için üzerine birleştiriniz.
 
8) Altını üstüne çevirip bir tepsiye diziniz. 15-20 dakika hafif mayalanması için bekletiniz.
 
9) Sonra üzerine 1 adet çırpılmış yumurtayı fırçayla sürüp orta hararetli fırında 20 dakika pişirip, 1 kişiye 2 adet olarak servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ISPANAKLI KURU POĞAÇA Tarifleri Açma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |