| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ispanaklı Kepekli Krep | 
 
  | 
garbi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2016 
Mesajlar: 37 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115185 
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2016 
1,416 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Krep için:
 
4 adet yumurta
 
5 yemek kaşığı kepekli un
 
1 su bardağı su
 
1 su bardağı süt
 
Tuz
 
Taze çekilmiş karabiber
 
Rendelenmiş muskat
 
50 gr sana klasik
 
İçi için:
 
500 gr ıspanak
 
1 adet kuru soğan
 
1 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı margarin
 
Üzeri için:
 
Rendelenmiş kaşar peyniri
 
Pulbiber
 
 
Krep için yumurta, un, tuz karabiber ve rendelenmiş muskatı mikserle çırpın. Su ve sütü azar azar ekleyerek boza kıvamında bir karışım elde edene kadar karıştırın. Çok küçük boy yapışmaz yüzeyli bir tavada margarini eritin, yüksek ateşte küçük kepçeyle tavaya döktüğünüz krep hamurunu önlü arkalı pişirin. Rengi fazla kararmadan kenara alın. Krep malzemesi bitene kadar bu işi tekrarlayın.
 
İçi için 1 çorba kaşığı unu margarinde kavurun, ayrı bir yapışmaz yüzeyli tavada küp kesilmiş soğan ve kıyılmış ıspanağı yağsız olarak soteleyin. Kavrulmuş unu ekleyerek karıştırın, krepleri hazırlanan harç ile doldurarak kalınca sigara böreği gibi sarın. Önceden yağlanan fırın tepsisine yerleştirin, üzerilerine rendelenmiş kaşar peynirini ve pul biberi serpin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında peynir eriyene kadar ısıtıp servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ispanaklı Kepekli Krep Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |