MALZEMELER
 
Hamur için: 4,5 su bardagi un,
 
5 adet yumurta,
 
400 gr ispanak,
 
1 tatli kasigi domates salçasi,
 
1 tatli kasigi biber salçasi,
 
3 yemek kasigi sivi yag, tuz
 
Iç için:
 
750 gr hindi but,
 
1 adet soğan,
 
3 yemek kasigi zeytinyağı,
 
karabiber, tuz, maydanoz,
 
1 kg Yoğurt
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
1,5 su bardagi un, 1 adet yumurta ve 1 adet yumurta sarisi, domates
 
salçasi, biber salçasi ve yeterince tuz ilave ederek çok yumusak olmayan
 
bir hamur hazirlayin ve dinlenmeye birakin. I
 
spanaklari temizleyip yikayin ve tuzlu suda 3 – 4 dakika haslayip
 
süzün. Süzdükten sonra dograyip robottan geçirin. Püre haline gelmis
 
ispanak, 1 adet yumurta, yeterince tuzu karistirip yogurun ve yine çok
 
yumusak olmayan bir hamur elde edip dinlenmeye birakin. 2 adet
 
yumurta, kalan 1,5 su bardagi un ve yeterince tuz ilavesi ile üçüncü bir
 
hamur yogurun, dinlenmeye birakin. Bu arada hindi etlerini kusbasi
 
dograyin ve sivi yagda kavurun.
 
Etler suyunu çekince tuz ve ince kiyilmis soğanlari ilave edip pisirin. Son
 
olarak karabiber ve kiyilmis maydanozlari ilave edin. Hamurlari ikiye bölüp
 
açin, renkli hamur yarilarinin yarisina yumurta aki sürün. Hindili iç
 
malzemeden 1 yemek kasigi yufkanin 4 ayri yerine koyun. Üzerine
 
kapatin.
 
Genis agizli bir su bardagi yardimiyla yuvarlak parçalar kesin. Derin bir
 
tencereye yeterince tuz ve su ilave ederek hazirladiginiz mantilari 5
 
 17 dakika haslayin. Haslanan mantilari süzerek alin ve hafifçe
 
kizartin. Yoğurt ile servis yapin.
  
 |