| 
 
 
 | 
Ispanaklı Havuçlu Börek | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171615 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2023 
226 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.hurriyet.com.tr
 
 
2 adet yufka
 
içine sürülmek için
 
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı un (eğer az gelirse ekleyebilirsiniz)
 
2 adet orta boy patates
 
300 gr. ıspanak
 
orta boy 2 adet havuç
 
1 çay kaşığı tuz (kendi arzunuza göre ayarlayın)
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Yufkayı tezgaha yayıyoruz. Sos tavasında erittiğiniz tereyağının içine zeytinyağı ya da zeytinyağı ekliyoruz. Tezgaha yaydığınız yufkanın üzerine her tarafına gelecek şekilde fırça yardımıyla sürüyoruz. Çay süzgeciyle yağlanmış yufkanın üzerine un eliyoruz. Yufkayı kenarları üst üste gelecek şekilde ikiye katlıyoruz. Haşlanmış patatesin içine havuç rendeliyoruz. Baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Bir kasede ince doğranmış ıspanağı çok az tuzla ellerimizle ovuyoruz. İkiye katladığımız yufkanın üstüne yağ sürüyoruz üstüne patatesli havuçlu karışımdan serpiyoruz. Onun üzerine ıspanaklardan koyup uzun kenardan başlayarak rulo yapıyoruz. Yaptığımız rulodan 3 parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. İkinci yufkaya da aynı işlemi yapıyoruz. Üstüne yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |