İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
4 Büyük Su Bardağı Un
1/2 Paket Kuru Maya
1,5 Su Bardağı Ilık Su
1 Çay Kaşığı Tuz
İç Malzeme:
500 Gr Ispanak
3 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
100 Gr Kavrulmuş Kıyma(isteğe Bağlı)
½ Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
Un, tuz, maya ve ılık su yoğrulur, hamur sert kıvama gelince üstüne nemli bir bez ile örtülerek dinlendirilir.
Ispanaklar iyice yıkanır, sirkeli suyun içinde bekletilir ve sap kısımları ince ince doğranır. Aynı tarif pancar pürçüğü, yabani labada, pırasa ve patatesle de yapılabilir.
Soğanlar yemeklik doğranır, tereyağı ve zeytinyağında harlı ateşte kavrulur, rengi koyulaşmaya başlayınca üzerine ıspanak sapları, 2-3 dakika sonra ıspanak yaprakları konur ve kavurma işlemine devam edilir.
Diğer bir tavada kıyma tuz ve baharatlarla birlikte kavrulur.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlanır ve 30-35cm büyüklüğünde yufkalar açılır.
Yufkanın yarısına iç malzemesi serilir ve yufkanın diğer yarısı üzerine kapatılır.
Kenarları iyice bastırıldıktan gözleme sac üzerinde veya tavada pişirilir, tereyağı sürülüp ikram edilir.

|