| 
 | 
| Ispanaklı Frambuazlı Rulo Kek | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc170601 Gönderme Tarihi: 02.Mar.2023
 253 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://cook.com.tr
 
 Yumurta 4 Adet
 Toz Şeker 2 Çay Bardağı
 Su 1 Çay Bardağı
 Kabartma Tozu 1 Paket
 Şekerli Vanilin 2 Paket
 Un 2 Çay Bardağı
 Ispanak 0.5 Çay Bardağı
 Krem şanti 1 Paket
 İnek Sütü 1 Su Bardağı
 Dondurulmuş Frambuaz 15 Adet
 Sade rengi için;
 2 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak.)
 1 çay bardağı toz şeker
 Yarım çay bardağı ılık su
 Yarım paket kabartma tozu
 1 paket şekerli vanilya
 1 çay bardağı un
 Yeşil rengi için;
 2 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak.)
 1 çay bardağı toz şeker
 Yarım çay bardağı hafif sulandırılmış taze ıspanak püresi
 Yarım çay bardağı ılık su
 Yarım paket kabartma tozu
 1 paket şekerli vanilya
 1 çay bardağı un
 Kreması için;
 1 paket krem şanti
 1 su bardağı taze krema veya süt
 10-15 kadar frambuaz
 
 İki ayrı kapta hazırlanan hamuru 2 ayrı COOK buzdolabı poşetlerine koyup, poşetlerin köşelerinden delik açarak istediğiniz şekili vererek hamuru dökün. 180 derecede 15 dk. Pişirin.
 Pişirme işlemi bittikten sonra keki biraz soğumaya bırakın ve iç harcını döküp keki altındaki pişirme kağıdı ile birlikte rulo haline getirin.
 Üzerinden de COOK streç film ile streçleyerek yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |