Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
Dışı için:
 
2,5 su bardağı köftelik bulgur
 
1 çay bardağı irmik
 
1 adet yumurta akı
 
1 su bardağı un
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
2 su bardağı ılık su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yemek Malzemesi:
 
500 gr ıspanak
 
1 adet kuru soğan
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
3 su bardağı sıcak su
 
3-4 diş sarımsak
 
Yarım yemek kaşığı biber salçası
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı nar ekşisi
 
 
Bulgur, irmik ve tuz karıştırılır. İçerisine iki su bardağı ılık su ilave edilir. Bu karışım bir süre bekletilir.
 
İçerisine biber salçası, pul biber ve kimyon ilave edilip yoğrulur. Un ilave edildikten sonra bir süre daha yoğrulur.
 
Hamur kıvamına geldiğinde bulgurlu harçtan küçük parçalar koparılıp elin içerisinde yuvarlanır.
 
Misket büyüklüğündeki hamurlara parmak ucu ile bastırılıp şekil verilir.
 
Soğan, biber salçası ve domates salçası sıvı yağ ile birlikte bir süre sotelenir.
 
Üzerine yıkanıp doğranmış ıspanaklar ve üç su bardağı sıcak su ilave edilip on beş dakika pişirilir.
 
Bu karışımın içerisine köfteler ilave edilir. Köfteler piştikten sonra üzerine dövülmüş sarımsak ve nar ekşisi karışımı dökülür.
 
Ocaktan alınıp sıcak şekilde servis yapılır.
 
 
 
  
 |