| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ispanaklı Et Poğaçası | 
 
  | 
Lale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.05.2006 
Mesajlar: 45 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3707 
Gönderme Tarihi: 12.May.2006 
3,117 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
600 gr dana kiyma
 
3 dilim bayat ekmek içi
 
2 adet yumurta
 
1 adet kuru soğan
 
1 çay kasigi karabiber
 
1 çay kasigi kimyon
 
Yeteri kadar tuz
 
Harci için :
 
Yarim kilo ispanak
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet havuç
 
Yeteri kadar tuz
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Yumurtaları bütün olarak bir kabin içine kirin. Sogani rendeleyin. Kiyma, soğan, ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ile köfte hamurunu iyice yogurun.
 
Harci için ispanaklari yikayip ince dograyin. soğani küp seklinde dograyin.
 
Margarini eritip soğani pembe kavurun. içerisine ispanaklari ilave ederek kavurun. Kisik ateste suyunu çekinceye kadar pisirin. Havucu rendeledikten sonra ispanaklarin içerisine ilave ederek sogumaya birakin.
 
Köfte hamurundan limon büyüklügünde koparip yassilastirin. Ortasina iki yemek kasigi ispanakli harç koyup pogaça seklinde kapatin. Üzerine yumurta beyazini sürüp yaglanmis firin kabina yerlestirin.
 
180 derecede isitilmis firinda 30 dakika pisirin. Servis tabagina alarak sicak olarak servise sunun.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ispanaklı Et Poğaçası Tarifleri Ciğer Köfte Tarifleri
 | 
 
 
 
 |