Hamuru için:
Üç buçuk su bardağı un
2 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
İçi için:
Yarım kg haşlanmış ıspanak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Üzeri için:
3 adet yumurta sarısı
Derin bir kaba unu eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuz ilave edin. Ortadaki malzemeyi una karıştırmadan harmanlayın. Daha sonra kabın kenarındaki un ve suyu ekleyip tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Her parçadan dört adet beze koparın ve üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurları oklava yardımıyla ince olacak şekilde açın. İç harç için, iri kıyılmış ıspanağı tuz, karabiber ve pul biberle karıştırın. Açtığınız yufkanın bir ucuna ıspanaklı harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisinin ortasına rulo yufkayı gül şekli vererek yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve tepsideki böreğin etrafına dolayın. Çırpılmış yumurtayı böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|