| 
 
 
 | 
Ispanaklı Çıtır Börek (milföy) | 
  | 
dosta 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2011 
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68687 
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2011 
3,104 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr ıspanak
 
1 adet soğan
 
100 gr lor peyniri
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
8 adet milföy hamuru
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Soğanımız yemeklik doğranıp ince kıyılmış ıspanaklarla beraber sıvı yağda kavrulur. Lor peyniri ilave edilerek ıspanaklı harcımız hazırlanır. Milföy hamurlar merdane yardımı ile açılarak arasına ikişer kaşık ıspanaklı içten koyularak ikiye katlanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir. Sıcak veya ılık olarak servis edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |