| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ispanaklı Çanak Püre | 
 
  | 
naz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2005 
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3929 
Gönderme Tarihi: 20.May.2006 
2,758 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 bag ispanak veya pazi
 
1 adet soğan
 
1 yemek kasigi margarin
 
Yeteri kadar tuz, karabiber
 
1 adet yumurta
 
Püre malzemesi :
 
4 adet patates
 
2 yemek kasigi margarin
 
Yeteri kadar tuz, karabiber
 
1 su bardagi süt
 
1 çay bardagi rendelenmis kasar peyniri
 
1 çay kasigi kirmizi pul biber
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Ispanak veya pazilarin saplarini ayirip yaprak yaprak ayiklayarak bolca
 
yikayin. Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haslayin. Süzerek soguk sudan
 
geçirip sikin. Bir kapta margarini eritin. içerisine soğani ilave ederek
 
pembelesinceye kadar kavurun.
 
lspanaklari ince kiyip içerisine ilave ederek karistirin. Bir kapta tuz,
 
karabiber ve yumurtayi çirparak üzerine dökerek karistirin. Bu karisimi
 
püre karelerinin içerisine yerlestirin.
 
Püre için: Patatesleri yikayin. Haslayip sogutarak ezin. Bir tencerede
 
margarini eritin. içerisine ezilmis patatesleri ilave ederek 2-3 dakika kadar
 
karistirin. Üzerine tuz ve soguk süt dökerek iyice karistirip sütü çektirin.
 
Yagladiginiz tepsiye yapmis oldugunuz karisimdan bir kasik koyun.
 
Ortalarini havuz gibi açarak hazirladiginiz içi üzerine doldurun. Üzerine
 
kasar peyniri rendesi koyup 150-170 derecede 10-20 dakika arasi pisirin.
 
Üzerine kirmizi pul biber serpin. Servis tabagina alip, sicak olarak servise
 
sunun.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ispanaklı Çanak Püre Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |