| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ispanaklı Bulgur Topları | 
 
  | 
tırtıl 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 04.08.2015 
Mesajlar: 10 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110357 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2015 
1,461 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Bulgur harcı için:
 
2 su bardağı ince bulgur
 
Yarım su bardağı un
 
1 Yumurta
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı kimyon
 
1,5 su bardağı kadar su
 
Haşlamak için:
 
4 su bardağı su
 
1 kilo ıspanak
 
5 diş sarımsak
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Üzeri için:
 
4 çorba kaşığı yoğurt
 
 
Köfteleri hazırlamak için öncelikle soğanı ince rendeleyin. Daha sonra yumurta, bulgur, un, tuz ekleyin ve az suyla birlikte çiğ köfte yapar gibi macun kıvamında bir köfte harcı yapın. Bu harçtan küçük köfteler yapın. Bu arada tencerede su ve tuz koyup kaynatın. Köfteleri 10 dakika pişince süzüp alın. Ispanaklı karışım için, soğanı kavurun, ıspanak ve sarımsaklarla pişirin. Baharatları ekleyip servis tabağına alın. Üzerine haşlanış bulgur toplarını koyun sarımsaklı yoğurtla ikram edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ispanaklı Bulgur Topları Tarifleri Köfteler
 | 
 
 
 
 |