| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ispanaklı Börek (milföy) | 
 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49201 
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2010 
2,719 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
12 adet milföy hamuru
 
1 adet yufka
 
1 adet yumurta
 
1 demet ıspanak
 
100 gr beyaz peynir
 
Yarım çay bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
 
Yarım çay bardağı yoğurt
 
1 şişe soda
 
 
Öncelikle ıspanakları bol suda yıkayıp, doğrayın. Ispanakları rendelenmiş beyaz peynirle karıştırın. Isıya dayanıklı büyük boy cam kabın altına 4 adet milföy hamurunu yan yana dizin. Yufkayı 4 eşit parçaya bölüp parçalardan birini milföy hamurlarının üzerine yerleştirin. Yufka parçalarından birini daha yayın. Hazırladığınız ıspanak ve peynir karışımını yufkanın üzerine yayın. İç malzemesinin üzerine sırasıyla bir parça yufka, 4 adet milföy hamuru ve kalan yufkayı yerleştirin. Böreği üçgen dilimler şeklinde kesin. Diğer tarafta yumurta, sıvıyağ, yoğurt ve sodayı karıştırıp böreğin üzerine dökün. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında her iki yüzü iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ispanaklı Börek (milföy) Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |