Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

ISPANAKLI BOHÇA BÖREĞİ (Hatay)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ISPANAKLI BOHÇA BÖREĞİ (Hatay)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc44421
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2009
2,855 defa indirildi / yazdırıldı




Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak


MALZEMELER
Açma için:
1 kg. un
1,5 su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tuzlu yoğurt
2 su bardağı taze çökelek
3/4 su bardağı zeytinyağı
Alabildiği kadar ılık su
Biber salça
Tuz
içi için:
1 kg. ıspanak
5 adet iri soğan

YAPILIŞI
içinin Yapılışı:
Ayıklanmış ıspanağı bol suda yıkayıp çok ince doğrayın. Tuzla birlikte acı suyu çıkana dek 2-3 dk. ovup suyunu sıkın. Diğer tarafta soğanları çok ince doğrayın. Tavada yağın yarısını kızdırıp soğanları sarartın. Derin bir kaba çökelek, tuzlu yoğurt, biber salçasıı sarartılan soğan i ıspanak ve kalan sıvı yağı ilave edip iyice karıştırın.
Yapılışı:
Daha sonra hamur yoğurma kabına unu eleyin. Ortasını açıp tuzu, yumurtayı ve zeytinyağı koyarak gerekirse ılık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurup iyice özleştirin. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek 30 dk. dinlendirin. Dinlenen hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Her bezeyi zeytinyağı ile parmaklarınızın ucuyla bastırarak yuvarlak bir şekilde ince açın. Hamuru bohça gibi kapatın ve bekleterek dinlendirin. Bu işlemi iki kez tekrarlayın. Son olarak hamuru yuvarlak bir şekilde açın ve katlayarak kare şekli verin. Hamurun içine ıspanaklı iç malzemeden bir miktar koyun. Kenarlarını içe doğru bohça şeklinde kapatın. Kat yeri altta kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış orta ısılı fırında altı ve üstü kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.






ISPANAKLI BOHÇA BÖREĞİ (Hatay) Tarifleri Hatay Yemekleri



(1 adet ISPANAKLI BOHÇA BÖREĞİ (Hatay) 62,104 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort