MALZEMELER
 
2 su bardagi un,
 
2 su bardagi süt,
 
2 adet yumurta,
 
1 çay kasigi tuz,
 
1 çay bardagi siviyag,
 
500 gr. ispanak yapragi,
 
2 adet soğan,
 
Tuz, karabiber,
 
300 gr. yoğurt,
 
2 dis sarmisak
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Süt, un, yumurtalar ve tuz telle iyice çirpilir. Tavaya 1 yemek kasigi
 
siviyag konur ve kizdirilir. Bir
 
kepçe sivi hamurdan tavaya dökülür. Her iki tarafi kizartilir. Ispanaklar
 
dogranip, yikanir. Üzerinden
 
kaynar su geçirilir. Sogan ince dogranip, 2-3 yemek kasigi siviyagda
 
kavrulur. Ispanaklar ilave edilip, suyunu çekinceye kadar pisirilir. Tuz,
 
karabiber eklenir. Her akitmanin içine yeteri kadar ispanak konup, rulo
 
biçiminde sarilir. Yoğurt sarmisakla karistirilip, akitmalarin üzerine
 
gezdirilip, servis yapilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "elmalı" tarafından gönderildi. 17.10.2018
  
 |