|
Ispanak Yoğurtlaması (Osmaniye) |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1093 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183298
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2025
14 defa indirildi / yazdırıldı
|
Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kg ıspanak
1 adet soğan
3 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
500 gr yoğurt
2 diş sarımsak
Ispanaklar temizlenip ayıklandıktan sonra doğranır.
Bir tencere içerisine üç su bardağı su ilave edilir.
Doğranmış ıspanaklar suyun içerisinde bir süre haşlanır.
Tencerenin içerisinden çıkarıldıktan sonra avuç içerisinde sıkılıp suyu süzdürülür.
Sıvı yağ, pul biber, biber salçası ve kavrulmuş soğanla birlikte beş dakika daha pişirilir.
Sade olarak ya da üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek tüketilebilir.

|
|