75 gram halka kalamar
2-3 yaprak taze ıspanak
1-2 dal frenk soğanı
1 diş sarımsak
2 adet arpacık soğanı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hollandez sos:
1 adet yumurta sarısı, tuz
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı kaynamış su
2 çorba kaşığı sıvı margarin
Yumurta sarısını cam bir kaseye alın.
Çırpma teliyle, 1-2 dakika kıvam alıncaya kadar çırpın.
Limon suyu, kaynamış su, tuz ve pulbiberi ekleyip karıştırın.
Karışımı bir tencereye alıp kısık ateşte koyu kıvamlı krema halini alana kadar devamlı karıştırın.
Tencereyi ocaktan alın. İçine sıvı margarini yavaşça akıtıp çırpma teliyle hızla çırparak sosa iyice yedirin.
Sosu beklemesi için kenara alın.
Ispanakları iyice yıkadıktan sonra iri şekilde kıyın.
Tereyağı ve zeytinyağını bir tavaya alıp ezilmiş sarımsak ve küp doğranmış soğanları pembeleşene kadar soteleyin.
Üzerine kıyılmış ıspanağı ekleyip kavurmaya devam edin.
Son olarak tuz ve karabiber ekleyip tavayı ocaktan alın.
Diğer tarafta kalamarları tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra kızgın yağda kızartın.
Servis tabağına önce ıspanakları alın. Kızarmış kalamarları da tabağa yerleştirin.
Üzerine Hollandez sos gezdirip servis yapın.
|