Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kg ıspanak
1,5 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Ispanakların sap kısımları yıkanıp temizlendikten sonra doğranır.
Soğan, salça ve baharatlar zeytinyağında kavrulur.
Karışımın içerisine doğranmış ıspanaklar ilave edilerek kendi suyuyla pişirilir.
Üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ilave edilir.
Bir süre kaynadıktan sonra ezilmiş sarımsak ve nar ekşisi karışımı dökülür.
Ispanakların piştiği anlaşılınca altı kapatılır ve sıcak olarak servis yapılır.

|