| 
 | 
| Ispanak Mıhlaması (Tokat) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116088 Gönderme Tarihi: 11.Nis.2016
 2,596 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 1 kg ıspanak
 1 yemek kaşığı çemen
 2 tane yumurta
 1 yemek kaşığı tereyağı
 1 tane büyük kuru soğan
 Tuz
 Pul biber
 
 Ispanaklar ayıklanıp yıkanarak ince ince doğranarak kavrulur. Yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Ispanaklarla çemen eklenerek biraz daha kavrulur ve tepsiye dökülüp düzgünce yayılır. Yumurtalar bir kaseye çırpılır. Ispanakların araları delinir ve aralarına yumurtalar konulur. 200 derecede 5 dakika pişirilir sıcak olarak servis edilir.
 
 Not: Ispanak mıhlaması ocakta da pişirilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |