| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ispanak Kuşhane Musakkası | 
 
  | 
UĞUR BÖCEĞİ 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25264 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2008 
2,258 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg ıspanak
 
300 gr kıyma
 
1 çorba kaşığı salça
 
3-4 adet soğan
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 adet yumurta
 
1 adet limon
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ispanağın sapları ve kökleri doğranıp, bol suda yıkanır. Soğanlar doğranır.
 
Tencereye sıvıyağ, doğranmış soğan ve kıyma konup kavrulur. Salça, tuz ve ?   karabiber ilave edilip ateşten alınır.
 
Kuşhanenin dibine 1 cm eninde doğranmış ıspanak yerleştirilir. Ispanakların üzerine bir miktar kıymalı içten serpilir. Bunun üzerine tekrar ıspanak yerleştirilip tekrar kıymalı iç yerleştirilir. Tuz ekilip su ilave edilip ateşe konur. Kısık ateşte pişirilir.
 
Bir kapta yumurta ile limon suyu çatalla iyice çırpılıp terbiye yapılıp ıspanağın üzerine gezdirilirse çok lezzetli olur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ispanak Kuşhane Musakkası Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |