Millî Eğitim Bakanlığı
 
 
Yarım kilo ıspanak kökü 
 
150 gram ceviz 
 
1 çay bardağı zeytinyağı 
 
3 diş sarımsak 
 
3 yemek kaşığı nar ekşisi 
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
 
Ispanak kökleri temizlenir, bol suyla yıkanır ve kaynar suda 10 dakika haşlanır. 
 
Ayrı bir yerde sarımsaklar 1 tatlı kaşığı tuz ile havanda dövülür. 
 
1 çay bardağı zeytinyağı, damla damla dövülen sarımsağa karıştırarak sarımsak ağartılır. 
 
Cevizler ayıklayıp iri taneli dövülür. 
 
Haşlanan ıspanak kökleri tabağa alınır ve suyu ayrılır; ıspanaklar soğumaya bırakılır. 
 
Ayrılan suyun içersine; dövülen ceviz, ağartılan sarımsak karıştırılır. 
 
Bu karışım, soğuyan ıspanak köklerinin üzerine dökülür. 
 
Bir gün dolapta, kapalı olarak bekletildikten sonra üzerine nar ekşisi gezdirilerek soğuk servis edilir.
 
 
 
  
 |