| 
 
 Necip Usta
 
 1 kilo kuzu ıspanağı
 1 çorba kaşığı dolusu yağ
 3 adet orta boy soğan, piyaz doğranmış
 2 kahve fincanı un (60 gram)
 12 su bardağı et suyu (2,5 litre)
 1/2 çorba kaşığı tuz
 Az hindistancevizi
 
 1) Ispanakları yalnız yapraklarını ayıklayıp, temiz yıkadıktan sonra kaynar suda 5 dakika haşlayıp, süzdürünüz ve iyice sıkınız.
 2) Sonra bir tencereye yağı koyup orta ateşte eritip soğanı ilâve ediniz. 4-5 dakika karıştırarak kavurunuz.
 3) Ununu ilâve ederek iyice karıştırdıktan sonra tuzunu, hindistancevi-zini ve et suyunu ilâve ederek orta ateşte 45 dakika zaman zaman karıştırarak kaynatıp pişiriniz.
 4) Ateşten alıp bir süzgeçten veya püre makinesinden geçirip servis yapınız.
 
 
 |