Ispanak kavurması için:
 
500 gr ıspanak
 
1 adet soğan
 
1 adet havuç
 
1 tatlı kaşığı pulbiber
 
1,5 yemek kaşığı margarin
 
Tuz
 
Köftesi için:
 
200 gr kıyma
 
1 dilim ekmek içi
 
1 er çay kaşığı karabiber-tuz
 
Üzerine:
 
Kaşar peyniri
 
 
Ispanaklar yıkanır, süzülür. Yemeklik doğranır. Yağ tavaya alınır. Soğan eklenir, kısık ateşte kavrulur. Havuç rendelenir, soğanın üzerine ilave edilir. 2-3 dakika kavrulur, pul biber eklenir. Köfte hazırlanır yağda kızartılır. Köftelerin üzerine hazırlanan ıspanak karışımı konur. Servis yaparken kaşar peyniri ilave edilir.
  
 |