| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
İsot Patlatması (Tokat) Tarifleri Amasya Yemekleri
| 
 |  
| İsot Patlatması (Tokat) |  
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc115764 Gönderme Tarihi: 29.Mar.2016
 1,566 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 15-20 adet tokat biberi
 2 adet patlıcan
 3 adet domates
 Kızartmak için tereyağı
 Tuz
 
 Patlıcanlar alacalı soyulur. Enine 3e kesildikten sonra boyuna yarım santim kalınlığında dilimlenir, tuzlandıktan sonra tereyağında arkalı önlü kızartılır. Biberler bıçakla ya da çatalla delinir. Aynı şekilde tereyağında kızartılır. Kabuğu soyulmuş domatesler küp şeklinde doğranır. Tereyağında yumuşayıncaya kadar pişirilir. Servis tabağına en altına patlıcan üzerine biber en üzerine de domatesler dökülerek servis yapılır.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |