| 
 | 
| Islak Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc168517 Gönderme Tarihi: 13.Kas.2022
 244 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hamur:
 2 su bardağı un
 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 4 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 1 su bardağı süt
 1 çay bardağı sıvı yağ
 Islatmak için:
 3 su bardağı süt
 2 yemek kaşığı toz şeker
 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
 1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
 Süslemek için:
 1 - 2 yemek kaşığı iri kırılmış antepfıstığı
 Kalıp:
 Kare kalıp (24x24 cm)
 
 Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 180 °C
 Turbo pişirme: 170 °C
 Unu bir kaba alın. Üzerine kakao ve hamur kabartma tozunu ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Şekerli vanilin, süt ve sıvı yağı ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ekleyerek düşük devirde toplam 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
 Kek pişerken ıslatma karışımını hazırlayın. Sütü bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ve kakaoyu ekleyin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın. Çikolata parçalarını ekleyip eriyinceye kadar yaklaşık 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve kabuk tutmaması için arada karıştırın.
 Keki fırından çıkarın. 5 dakika sonra çöp şiş veya kürdan ile birçok yerinden delin ve üzerine ılık ıslatma karışımını gezdirerek dökün. Soğumaya bırakın.
 Soğuyan keki dilimleyin. Üzerini antepfıstığı ile süsleyin ve servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Islak Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc168518 Gönderme Tarihi: 13.Kas.2022
 348 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Islatmak için:
 1,5 su bardağı süt
 1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
 1 çay bardağı toz şeker
 Hamur için:
 1,5 su bardağı un
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
 3 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 1 çay bardağı süt
 1 çay bardağı sıvı yağ
 Kalıp:
 Kare kalıp (22x22 cm)
 
 Sütü tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, çikolata parçaları ve toz şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında bekletin.
 Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
 Alt-üst pişirme: 170 °C
 Turbo pişirme: 160 °C
 Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Ayrı bir çırpma kabına yumurtaları alın ve mikserin yüksek devrinde çırpmaya başlayın. Toz şekeri azar azar ekleyerek toplam 3 dakika çırpın. Süre sonunda şekerli vanilin, süt ve sıvı yağı ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyip yarım dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
 Süre sonunda keki fırından çıkarın bekletmeden bıçak ile 9 eşit parça olacak şekilde kesin. Soğuyan çikolatalı sosu üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. 1 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Islak Kek | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc170610 Gönderme Tarihi: 02.Mar.2023
 382 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1,5 su bardağı şeker
 1,5 su bardağı süt
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 paket kakao (25g)
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 2 su bardağı un (elenmiş)
 Üst sosu için
 1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
 1,5 su bardağı süt
 Üzeri için:
 Ceviz
 
 İlk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
 Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
 Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
 Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika pişirilir. Benim kullandığım borcamın ölçüsü 28*22 cm.
 Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.
 Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani 10 dk kadar sonra dilimlenir, üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür.
 Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir.
 Kekin sosu güzelce çekmesi için 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir.
 
 
  
 
 | 
| Islak Kek | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc172045 Gönderme Tarihi: 14.May.2023
 235 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet yumurta
 Yarım su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 Yarım su bardağı ayçiçek yağı
 2 yemek kaşığı kakao
 1 paket kabartma tozu
 1 su bardağı un
 Sos için:
 1,5 su bardağı süt
 Yarım su bardağı ayçiçek yağı
 2 çay bardağı toz şeker
 2 yemek kaşığı kakao
 10 gram çikolata (bitter)
 
 Bir kabın içinde yumurta yağ ve sütü karıştırın.
 Bir kez blendırdan geçirin üzerinde oluşan köpüğü toplayıp atın.
 Arından içine kakao, un ve kabartma tozunu ekleyin.
 Yeniden blendırdan geçirin.
 Topaklanmasını engellemek için unu koyduğunuzda yavaş yavaş dökün.
 Ardından bir tepsiye yağlı kağıt serip karışımı boşaltın.
 Kıvamı oldukça cıvık olması daha yumuşak bir kek elde etmenizi sağlar.
 Bir soslukta ayçiçek yağını, toz şekeri, kakaoyu ve çikolatayı karıştırın.
 30-40 dakika sonra keki çıkartın.
 Soğuduktan sonra kare kare kesin.
 Sosu ise çok hafif ılıklaştırın ve kekin üzerine dökün.
 Daha sonra servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Islak Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc175275 Gönderme Tarihi: 28.Kas.2023
 375 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.karaca.com
 
 Kek için;
 150 ml 3/5 su bardağı süt
 300 gr 1,5 su bardağı toz şeker
 210 gr 1,5 su bardağı un
 200 ml 4/5 su bardağı ay çiçek yağı
 6 adet yumurta
 4,5 çorba kaşığı kakao
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilin
 1 tutam tuz
 Sosu için;
 300 ml 1,5 paket krema
 450 ml süt
 3 tepeleme çorba kaşığı kakao
 5 çorba kaşığı pudra şekeri
 
 Yumurta ve şekeri ayaklı mikser veya el mikseri ile şekerler eriyinceye kadar çırpın.
 Ardından tuz, Ayçiçek yağı ve sütü ekleyip bir süre çırpmaya devam edin.
 Karışıma un, kakao, vanilin ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyin ve tüm malzemelerden homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
 Kek hamurunuz hazır olduktan sonra, kenara alın ve pişireceğiniz kek kalıbını ya da tepsiyi yağlamaya başlayın. Kekin daha kolay çıkması için yağladığınız tepsiye un da sepeleyebilirsiniz.
 Önceden altlı, üstlü ve fansız olarak 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırına kek kalıbınızı yerleştirin ve 30 dakika kadar pişirin.
 30 dakikadan sonra kekinizin pişip pişmediğini kontrol etmek için bıçak ya da kürdanla hamurunu kontrol edebilirsiniz.
 Kekiniz hazır olurken, sosu hazırlamaya başlayın ve tencereye kremayı, sütü, kakaoyu ve pudra şekerini ekleyip ocağa koyun. Sosunuz kaynayıp, pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
 Kekiniz fırından çıktıktan sonra hala sıcakken bir oyacak yardımıyla 6-7 yerinden delikler açıp parçalar çıkarın. Bir kaç yerine de bıçakla kesikler atın. Böylece sosu keke çok daha iyi nüfuz edebilir.
 
 
  
 
 | 
| Islak Kek | 
|  | Suzanna Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.04.2008
 Mesajlar: 28
 Şehir: Roma
 | Kısa URL: https://ml.md/lc23078 Gönderme Tarihi: 26.Şub.2024
 3,668 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 paket kakao
 3 adet yumurta
 1,5 su bardağı şeker
 1,5 su bardağı un
 1 paket vanilya
 3/4 su bardağı mısırözü yağı
 1 su bardağı yoğurt veya süt
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 
 Un hariç diğer malzemeleri çırpın. Bu karışımdan 3/4 su bardağı ayırın. Unu ilâve edip, çırpın. Yağlı kalıba boşaltın. Fırından çıkar çıkmaz ayırdığınız karışımı üzerine yayın. Hindistancevizi veya ezilmiş fındık içi ile üzerini süsleyin.
 
 
  
 
 | 
| Islak Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc176664 Gönderme Tarihi: 01.Mar.2024
 441 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 Keki için:
 4 adet yumurta
 1 çay bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt (200 ml)
 1 su bardağı ayçiçek yağı (200 ml)
 3 yemek kaşığı kakao kakao
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 su bardağı un
 Sosu için:
 1,5 su bardağı süt (300 ml)
 Yarım su bardağı ayçiçek yağı (100 ml)
 3 yemek kaşığı kakao
 1 çay bardağı toz şeker
 
 Keki için uygun bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri mikser yardımıyla beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
 Sıvı yağ, süt, un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
 Yağladığımız borcama kek harcını dökelim ve eşit bir şekilde yayalım.
 Keki önceden ısıtılmış 175°C fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
 Sosu için uygun bir tavaya sütü alalım. Üzerine sıvı yağı ekleyelim.
 Şeker ve kakaoyu da ekleyerek karıştırarak bir taşım kaynatıp ocaktan alalım.
 Fırından aldığımız ve ilk sıcağı çıkan keki eşit bir şekilde dilimleyelim.
 Ocaktan aldığımız sıcak sosu kekin üzerine gezdirelim.
 Kekin sosu güzelce çekmesi için bir süre dinlendirdikten sonra üzerini süsleyerek servis edelim.
 
 
  
 
 | 
| Islak Kek | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc182063 Gönderme Tarihi: 09.Mar.2025
 78 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Sos için:
 2 su bardağı süt
 1 çay bardağı sıvı yağ
 ½ su bardağı şeker
 2 yemek kaşığı kakao
 Kek için:
 4 adet yumurta
 1 su bardağı şeker
 ½ su bardağı süt
 1 su bardağı sıvı yağ
 ½ su bardağı su
 1,5 su bardağı un
 3 yemek kaşığı kakao
 5 gr vanilin
 10 gr kabartma tozu
 1 tatlı kaşığı portakal rendesi
 
 Sos için olan malzemeleri bir tencereye alıyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz. Birkaç taşım kaynatılan sosu soğuması için kenara alıyoruz.
 Kek için şeker ve yumurtayı mikser yardımı ile karıştırıyoruz. Süt, su ve yağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
 Un, kakao, kabartma tozu, vanilini ve portakal kabuğunu ekleyerek spatula yardımı ile karıştırıyoruz.
 Yağlanmış kalıpta önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
 Keki oda sıcaklığında 10 dakika beklettikten sonra delikler açarak sosu ilave ediyoruz.
 Sosu çektikten sonra servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Islak Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc183012 Gönderme Tarihi: 13.May.2025
 91 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı sıvı yağ
 3 yemek kaşığı kakao
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilin
 1,5 su bardağı un
 Sosu için:
 1 su bardağı süt
 Yarım su bardağı toz şeker
 2 yemek kaşığı kakao
 Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
 Yumurta ve şekeri mikserle 3-4 dakika boyunca krema kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
 Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin. Tüm malzemeleri homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
 Yağlanmış dikdörtgen ya da kare borcama karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
 Kek fırındayken küçük bir tencerede sos malzemelerini karıştırarak kaynama noktasına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp hafif ılıtın.
 Fırından çıkan keki ilk sıcağı geçince bir kürdanla birkaç yerinden delin. Ilık sosu kekin üzerine gezdirerek dökün. Sosu tamamen çekmesi için en az 1 saat bekleyin.
 Kek soğuduktan sonra dilimleyin. Üzerine hindistancevizi, çekilmiş fındık veya çikolata parçaları serperek servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Islak Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc185350 Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2025
 70 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 1 paket kakao (25 g)
 1 paket vanilin
 1 paket kabartma tozu
 1,5 su bardağı un
 Sosu için:
 1,5 su bardağı süt
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı toz şeker
 2 yemek kaşığı kakao
 
 Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, kakao, vanilin ekleyip karıştırın.
 Eleyerek karışıma ilave edin. Homojen bir kek harcı elde edin.
 Yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
 Kek pişerken sos için süt, sıvı yağ, şeker ve kakaoyu bir tencerede kaynatmadan karıştırın.
 Fırından çıkan keki hafif soğuyunca dilimleyin, üzerine sosu gezdirin. Sosu daha iyi çekmesi için kekin üzerine kürdanla delikler açabilirsiniz.
 Buzdolabında kısa bir süre dinlendirip pudra şekeri veya hindistan cevizi serpiştirerek servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |