| 
 
 
 | 
İşkembe Yahnisi (düdüklü) | 
  | 
safiş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.11.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Kırşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc30419 
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2008 
2,821 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg dana işkembesi
 
1 su bardağı nohut
 
2 adet kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı salça
 
6 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Nohut akşamdan ıslatılır ve haşlanır. Temizlenmiş işkembe iri doğranır. Düdüklüde 45 dakika haşlanır. Diğer yanda ince kıyılmış soğan ve sarımsak yağda pembeleştirilir. Üzerine salça eklenir. Birkaç dakika sonra nohut, işkembe ve tuz atılır. Birkaç kez çevrilir. Üzerine 1 su bardağı sıcak su katılır. Kapak kapatılır, 15 dakika sonra ateşten alınır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |