| 
 | 
| Isırganotu Çorbası (Düzce) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162482 Gönderme Tarihi: 16.Oca.2022
 327 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1 kg ısırganotu
 2 çorba kaşığı mısır unu
 3 diş sarımsak
 2 çorba kaşığı sıvı yağ
 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 1 tatlı kaşığı tuz
 Yeteri miktar sıcak su
 
 İlk olarak ısırganlar temizlenir ve yıkanır.
 Üstünü geçecek miktarda bol su ve bir miktar tuz ilave edilerek 10 dakika kadar haşlanır ve süzülür.
 Bir tencerede sıvı yağ ile dövülmüş sarımsak sotelenir.
 Kırmızı toz biber ve süzülen ısırgan otları da eklenerek iyice kavurulur.
 Ardından bir su bardağı sıcak su ve iki çorba kaşığı mısır unu ilave edilerek pişirilir.
 Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra tahta bir kepçenin sırtıyla veya blender yardımıyla ezilerek servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |