1 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
3 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
20 gram yaş maya
2/5 su bardağı un
250 gram ebegümeci
250 gram ısırgan otu
250 gram hardal otu
150 gram keçi peyniri
10 adet zeytin
6 adet kiraz domates
10 adet kurutulmuş domates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Sütü elinizi yakmayacak şekilde ısıtın. Mayayı ve şekeri ilave ederek kabarması için yaklaşık 15 dakika bekletin. Unu bir kaba aktarıp ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı, yağı, tuzu ve sütlü mayalı karışımı ilave edip iyice yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı. Üzerini nemli bezle kapatıp iki katı oluncaya kadar mayalanmaya bırakın. Hamuru merdane yardımıyla büyük bir servis tabağı boyutunda açın. Üzerine kaşar peynirinin tamamını serpin. Diğer tarafta tüm otları ince kıyıp sıvı yağı, tuz ve karabiber ile kavurun. Peynirin üzerine yayın. Zeytin, kuru domates, kiraz domates, tuz, karabiber ve ufalanmış keçi peynirini ilave edip 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Servis yapın.
|