| 
 
| 
 
 
 | 
 
Isırganotlu Çörek | 
 
  | 
Osman Bey 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.04.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124645 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2017 
1,001 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
200 gr. un
 
2 yumurta
 
1 kahve fincanı sıvı yağ
 
125 gr. margarin
 
Yeterince tuz
 
1/2 paket kabartma tozu
 
4 çay kaşığı anason
 
1 tutam ısırganotu
 
 
Kabartma tozu karıştırılarak elenmiş unun ortasına yumuşak haldeki margarini, yumurta aklarını, tuzu, dövülmüş anasonları ısırganotunu ve sütü ilave ederek iyice yoğurun. Yarım saat buzdolabında dinlendirin. Dinlendirilmiş hamuru merdane yardımı ile yarım cm. kalınlığında açın ve istediğini şekilde kesin. Su bardağının ağız kısmı ile kesebilirsiniz. Çörekleri yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin üzerine yumurta sarılarını sürün. 200 dereceye ısıtılmış fırının orta katında 20  25 dk. kadar fırınlayın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Isırganotlu Çörek Tarifleri Çörek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |