Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çörek Tarifleri > Isırganotlu Açma (1 adet - 220 defa bakıldı)

Isırganotlu Açma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Isırganotlu Açma

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178177
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2024
71 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

İçi için:
Yarım ısırganotu
2 adet soğan
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Lor peyniri
Hamur için:
3 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta birinin sarısını alın
3 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
8-9 bardak un
Üzeri için:
Çörekotu
Susam

Öncelikle ısırganotları temizlenip yıkandıktan sonra ince ince doğrayın. Soğanlar da küp şeklinde doğranarak pembeleşinceye kadar sıvı yağ ile beraber kavurun. Üzerine ısırganları ekleyip pişirin. Tuz ve baharatları da eklenerek kavurmaya devam edin. Soğuduğu zaman içerisine lor peyniri eklenerek karıştırıp kenara alın. Hamur için; ılık sütle birlikte mayayı ve şekeri eritip mayayı aktif hale getirin. Un dışında tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Üzerine yavaş yavaş un ekleyin. Un ele yapışmayacak şekilde gelene kadar yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerini kapatıp 30 dakika dinlenmeye bırakın. Hamur mayalanınca mandalina boyutunda büyük parçalar elde ederek çay tabağı genişliğinde açıp içine ısırgan otlu iç malzemeyi yerleştirip, rulo şeklinde sarıp, yuvarlayın. Tüm hamuru bu şekilde yapın. Yağlı kağıt serili tepsinin üzerine açmalarımızı yerleştirip üzerine yumurta sarısını sürüp, üzerine çörek otu atıp 15-20 dakika daha mayalandırın. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.







Isırganotlu Açma Tarifleri Çörek Tarifleri



(1 adet Isırganotlu Açma 220 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort