| 
 
| 
 
 
 | 
 
Isırganlı Poğaça | 
 
  | 
papürüs 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.03.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34634 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2009 
4,638 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 demet ısırgan otu
 
1 adet ufak kuru soğan
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
Hamur için:
 
1 adet yumurta
 
1 adet yumurta akı
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yeteri kadar un
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Hamur malzemesi bir araya getirilerek ele yapışmayan, orta sertlikte bir hamur yapılır 20-25 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Bu arada ısırgan eldiven giyerek yıkanır ve doğranır. Soğan ince kıyılır, tuz ilave edilerek yumuşaması için ovulur. Üzerine ısırgan eklenir ve karıştırılır. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, unlu zeminde çay tabağı kadar açılır. Kenarına yeteri kadar iç konur ve kapatılır. yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Isırganlı Poğaça Tarifleri Örgü Tarifleri
 | 
 
 
 
 |