| 
 
| 
 
 
 | 
 
Isırganlı Güveç | 
 
  | 
pelikan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.10.2007 
Mesajlar: 26 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23268 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2008 
2,102 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım kg ısırgan otu
 
Yarım kg tavuk kuşbaşı
 
1 baş kuru soğan
 
15-20 adet mantar
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay bardağı su
 
Tuz ve karabiber
 
 
Toprak bir güveçte soğan ve yağ pembeleştirilir. Üzerine tavuk eti atılır. 10 dakika kavurduktan sonra doğranmış mantarlar atılır. Birkaç kez çevirdikten sonra salça ve yıkanmış, doğranmış ısırgan otları eklenir. Tuz ve karabiber atılır. En son sıcak su katılır. Güvecin kapağı kapatılır, kısık ateşte 45 dakika pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Isırganlı Güveç Tarifleri Bamya Tarifleri
 | 
 
 
 
 |