| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Isırgan otu 1 Kg
 Mısır unu 3/4 Su bardağı
 Tereyağı 1 Yemek kaşığı
 Kuru soğan 1 Orta boy
 Biber tuzu 1 Tatlı kaşığı
 Nane
 Tuz
 
 Isırgan otu temizlenip yıkanır. Haşlanıp süzülür. Suyu ayrılır. Ayrılan bu suyun bir kısmı ile mısır unu karıştırılarak dağılan bir hamur yoğrulur. Hamur bir tencereye konulur. Üstüne kalan su ve tuz katılıp karıştırılarak pişirilir. Ateşten alınır. Bir tavada doğranmış soğan, biber tuzu ve nane tereyağında kavrulur. Isırgan yemeğinin üstüne dökülür.
 
 
  
 
 |