| 
 | 
| Isırgan Yağlaşı (Giresun) | 
|  | koral Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.03.2020
 Mesajlar: 53
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc149028 Gönderme Tarihi: 07.Mar.2020
 583 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 THY Skylife
 
 1 kg ısırgan
 1 çay bardağı un
 3 kaşık tereyağı
 1 adet sarımsak
 Nane
 Su
 Tuz
 
 Isırganlar haşlanır ve süzülür. Süzgeçten geçirilen ısırganlar ezilir. Tencerede pişirilen ısırgana kıvamının koyuluğuna göre su ilave edilir. Karışıma yavaş yavaş un eklenir. Muhallebi kıvamına getirilir ve kaynamaya bırakılır. Ayrı bir kapta doğranmış sarımsak, tuz ve nane tereyağıyla kavrulur. Sarımsaklı karışım ve ısırgan birleştirilip ocaktan alınır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |