100 gr yağ
4 adet yufka
300 gr tavuk kıyması
300 gr ısırgan otu
1 adet kuru sogan
3 diş sarmısak
2 adet sivri biber
20 gr muskat rendesi
1 tatlı kaşıgı kırmızı pul biber
2 su bardagı süt
1 adet yumurta
Isıgan otu ayıklayıp, haşladıktan sonra iyice suyunu süzüp kıyın. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp kıyın.
Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, ince ince doğrayın. 100 g yağı, küçük bir tavada eritip, soğutun.
Harcı için yayvan bir tavanın içerisinde yağı kızdırıp, içine tavuk kıymasını ilave edip, kavurun.
Tavuk kıyması kavrulduktan sonra içine piyazlık doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar kavrulup, renk alınca içine kıyılmış ısırgan otunu, doğranmış sivri biberleri, muskat rendesini kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ilave edip, kavurmaya devam edin. Kavrulmuş harcı ateşten alıp, soğuması için yayvan bir tabağa dökün.
|