| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
İrmikli Şeftalili Kek Tarifleri Browni Tarifleri
| 
 |  
| İrmikli Şeftalili Kek |  
|  | son fasıl Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.08.2019
 Mesajlar: 48
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc144728 Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2019
 2,316 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Anadolujet Magazin
 
 4 adet yumurta
 1 su bardağı irmik
 Yarım su bardağı süt
 Yarım su bardağı şeftali püresi (veya küp kesilmiş şeftali komposto)
 100 gr. süzme yoğurt
 120 ml zeytinyağı
 Yarım su bardağı agave şurubu (veya bal)
 1 su bardağı un (elenmiş)
 1 su bardağı yulaf unu
 1 tatlı kaşığı vanilya özü
 1 paket kabartma tozu
 Bol miktarda Antep fıstığı
 Servis için
 Üzerine bal veya agave şurubu ile file Antep fıstığı
 
 Yumurtayı hacminin üç katı olana kadar yaklaşık sekiz dakika yüksekdevirde çırpın. Yoğurt, yağ, irmik ve sütü ekleyin. Şeftali püresini ve vanilyayı katın. Yulaf ununu kabartma tozu ile karıştırın, antepfıstığıyla birlikte karışıma ekleyin, yavaşça karıştırıp kek kalıbına aktarın. Hamur irmikten dolayı biraz katılaşacaktır; bu yüzden üzerini spatula ile düzeltin, hava boşluğu olmaması için kalıbı yavaşça tezgâha vurun. 180 °Cde 45 dakika pişirin, pişip pişmediğini kürdanla kontrol edin ve fırından alın.
 Şeftalileri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın, yanmaz tabanlı bir tavada su ekleyip kısık ateşte pişirin. Karamelize olunca ocaktan alın, kek dilimlerinin üzerine koyun.
 Not: Toz şeker kullanacaksanız yumurtayı çırptıktan sonra bir su bardağı ekleyin. Keki buzdolabında saklayın.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |