MALZEMELER
 
400 gr irmik
 
2 baş sarımsak
 
1.5 su bardağı un
 
1.5 su bardağı zeytinyağ
 
1/2 kg çiğ köftelik bulgur 
 
1.5 yemek kaşığı biber salçası
 
tuz
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Bulgur ve irmiği bir tepsi içinde harmanlayıp, hafifçe ıslatın, salça ve tuz ilave edip, hamur kıvamına getirin. Un ve su katıp yoğurun. Sakız gibi bir hamur haline geldiğinde, fındık tanesi iriliğinde köfteler yapın. Köftelerin üzerine parmakla hafifçe fastırıp, yassıltın. Daha sonra bu köfteleri kaynar suda haşlayıp, süzün. Zeytinyağı, dövülmüş sarımsak ve salçayı karıştırıp, köftelerin  üzerine dökün. Arada bir karıştırarak  bulgurun bu karışımı emmesini sağlayın. Üzerine bir demet maydanoz doğrayıp, servis yapın.
 
 
 ML® İrmikli Köfte için tıklayın
 
  
 |