1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı irmik
1 yumurta(sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Yeterince un
Yoğurma kabına maya ve ılık suyu alıp mayayı eritiyoruz. Yumurtanın sarısını ayırıp akını kabımıza alıyoruz.
Diğer malzemelerimizi de sırasıyla yoğurma kabımıza aldıktan sonra yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
amurumuzu oda sıcaklığında 1 saat mayaladıktan sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlıyoruz ve yağlanmış fırın tepsimize dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp 10,15 dk. mayaladıktan sonra 200 derece fırında pişiriyoruz.
İsteğe bağlı arasına peynir maydanozda konulabilir.
|