| 
 
 3 su bardağı irmik
 4 adet yumurta
 2 su bardağı hindistancevizi sütü
 550 gr şeker
 115 gr margarin
 Yarım çay bardağı gül suyu
 Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
 Tuz
 1 çay bardağı hindistancevizi tozu
 
 Kare bir kek kalıbının altını pişirme kağıdı ile kaplayın. Üzerini yağlayın.
 Margarini, yumurtaları ve şekeri mikser ile çırpın.
 Irmiği, kabartma tozunu, hindistancevizi tozunu, gül suyunu, hindistancevizi sütünü ve tuzu ekleyin.
 2 dakika daha mikserle karıştırıp kek kalıbına dökün.
 Üzerini streç kağıt ile örtüp 4-5 saat kadar suyunu çekmesi için buzdolabında bırakın.
 Fırınınızı 175 dereceye getirin. 40 dakika kadar keki pişirin.
 Ister sıcak, ister soğuk olarak servis edin.
 
 
  
 
 |