Malzemeler:
 
650 gram irmik
 
100 gram çam fıstığı
 
250 gram tereyağı
 
1 su bardağı soğuk su
 
500 gram bitter çikolata
 
150 gram file fıstık
 
150 gram file fındık
 
Şerbeti için:
 
1,5 litre süt
 
1 çay kaşığı vanilya
 
800 gram toz şeker
 
 
Hazırlanışı:
 
Şerbet için süt, vanilya ve toz şekeri bir tencerede kaynatın. Ayrı bir tencere içinde tereyağını eritin. Fıstık ve irmiği ilave edip 15 dakika daha kavurun. Kavrulan helvaya soğuk su ilave edin. Daha sonra da kaynattığınız şerbeti, ılık olarak ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın, arada bir karıştırarak demlenmeye bırakın. Soğuyan helvayı ceviz büyüklüğünde toplar haline getirin. Bir kapta bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Helva toplarını bitter çikolataya ve file fındık veya file fıstığa batırıp dondurun. İster bütün ister dilimleyerek soğuk servis yapın.
  
 |