| 
 
| 
 
 
 | 
 
İrmikli Börek | 
 
  | 
TopluNur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.11.2012 
Mesajlar: 81 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88981 
Gönderme Tarihi: 06.May.2013 
5,867 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı irmik
 
1 su bardağı ılık su
 
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
İçi için
 
250 gram kıyma
 
2 soğan
 
2 çorba kaşığı çam fıstığı
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 yumurta sarısı
 
 
Hamuru hazırlamak için irmik ve ılık suyu karıştırın. Tuzunu ekleyip irmikler biraz yumuşayıncaya kadar bekleyin. Ardından tereyağını ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayıp beş dakika kadar dinlendirin. İç harcı için soğanı kıyma ve çam fıstığıyla birlikte kavurup baharatla tatlandırın. Elinizle açtığınız hamurun içine kıymalı karışımı yerleştirip kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün, bir miktar irmik serpin. 200 derecedeki fırında 25 dakika kadar pişirip sıcak sıcak ikram edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
İrmikli Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |