| 
 
 
 | 
İrmik Topları | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106056 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2015 
1,916 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı Yoğurt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı Margarin
 
1 su bardağı irmik
 
3 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
Şerbeti için:
 
6 su bardağı Toz şeker
 
6 su bardağı su
 
 
Malzemele karıştırılarakkulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak her hamur yuvarlanarak uzatılır. İrmik serpilerek irmikle yuvarlanır. İki parmak kalınlığında kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilerek 170 derece fırında pişirilir. Şerbet yapılır. Şerbet soğutulur. Fırından çıkan tatlının üzerine dökülür.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |