| 
 
| 
 
 
 | 
 
İrmik Mantolu Tatlı | 
 
  | 
şahver 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2011 
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70760 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2011 
4,050 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket margarin
 
Yarım su bardağı yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
1 adet yumurta
 
1'er paket vanilya kabartma tozu
 
1 su bardağı un (üzerine)
 
Aldığı kadar un
 
Şerbet İçin:
 
4 su bardağı su
 
3 su bardağı toz şeker
 
 
Ön hazırlık olarak şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.Şerbetimizin çok kıvamlı olmasına gerek yok, kaynadıktan sonra 2-3 dakika yeterli olacaktır. İrmik hariç diğer malzemelerimizi karıştıralım, yeteri kadar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde uzun parmak şeklinde yapıp irmiğe bulayalım ve fırın tepsisine yerleştirelim. 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkardığımız tatlımızın ilk sıcaklığı çıkınca soğuttuğumuz şerbetimizi üzerine dökelim.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
İrmik Mantolu Tatlı Tarifleri Bülbül Yuvası Tarifleri
 | 
 
 
 
 |