| 
 
| 
 
 
 | 
 
İrmik Böreği | 
 
  | 
azo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.12.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103379 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2014 
1,691 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 yemek kaşığı margarin
 
2,5 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı irmik
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
Yarım çay kaşığı hindistancevizi
 
 
1. Sütü kaynatın. Kaynamış süte irmiği dökün ve karıştırarak süt kıvamlanıncaya kadar pişirin. Karıştırmazsanız irmik dibe çöker ve yapışır.
 
2. Oda sıcaklığındaki yumurtayı bir kaseye kırıp içine tuz, karabiber, hindistancevizi, margarin ve yarım bardak kaşarı ekleyin. Çırpın. İçine kaynamış sütten de bir kaç kaşık koyup çırpmaya devam edin. Sonra yumurtayı koyulaşmış irmikli süte boşaltın. Hızla karıştırın.
 
3. Borcam ya da kek kalıbını yağlayıp içine bu karışımı dökün. Üstünü bir bezle kapatıp iyice soğuyana kadar karışımı bekletin. Tercihen buzdolabında 1 gün beklesin.
 
4. Pişirmeden önce irmik böreğini dilimleyin. Kaptan çıkarmadan üstüne kalan kaşarı serpin ve 170 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
İrmik Böreği Tarifleri Açma Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |