Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İngiliz Yemekleri > İNGİLİZ USULÜ ET (1 adet - 119,901 defa bakıldı)

İNGİLİZ USULÜ ET


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İNGİLİZ USULÜ ET

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc13256
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2007
3,091 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1 dana böbreği,
300 gram dana eti,
200 gram patates,
2 iri ama körpe havuç,
20 gram kuru mantar,
2 pişmiş katı yumurta,
1 çiğ yumurta,
225 gram un,
1 bardak et suyu,
1 çorba kaşığı worcestershire sosu (veya herhangi bir sos),
100 gram sadeyağ,
yeteri kadar tuz.

Yapımı: Patatesin kabuklarını soymalı. Havuçların dışını kazımalı. Mantarları ılık suya koyup yumuşatmalı. Katı yumurtaların kabuklarını soyup bunları dilim dilim kesmeli. Dana böbreğinin yağını attıktan sonra zar gibi ince derisini yüzmeli ve böbreği 15 dakika kadar sicim gibi ince akan suyun altında tuttuktan sonra bol akarsuda yıkamalı.
Ayıklanmış patatesi kaynar tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlamalı. Patatesleri sudan çıkarınca üstü kazınmış havuçları atıp aynı biçimde onları da haşlamalı.
Havuçla patatesler soğuyunca bunları iri tavla zarı biçiminde parçalara doğramalı. İyice yumuşamış olan mantarları sudan çıkarıp kuruladıktan sonra ince dilimlere doğramalı.
Suyu iyice süzülmüş böbrekle eti kuşbaşı iriliğinde parçalara doğramalı. Sonra bunları una bulamalı ve içinde kızgın bir çorba kaşığı yağ bulunan tavaya atıp her yanlarını nar gibi kızartmalı. Sonra et suyunu katıp kabın ağzını örtmeli ve tavayı orta ısılı bir fırına koyup burada bir saat kadar pîşirmeli.
Bu işler tamamlandıktan sonra pyrex bir kayık tabağı yağa bulamalı. Kalan sadeyağla un ve yeteri kadar tuz ve suyla bir hamur yapıp iyice yoğurmalı. Hamur hiçbir yere yapışmayacak kıvama gelince bir kenara koyup dinlendirmeli. Yağa bulanmış pyrex kaba önce pişmiş dana etini, bunun üstüne dana böbreğini ve sırasıyle patatesle havucu, yumurta dilimlerini, mantarları dizmeii. Tavada kalan etin salçasına worcestershire sosunu veya bir başka sosu katmalı. Bunları iyice karıştırarak ılıtmalı ve pyrex kaba boşaltmalı. Bir kenarda dinlendirilen hamuru bir merdaneyle yarım santim inceliğinde açmalı. Sonra bu hamuru yemeğin üstüne örtmeli. Hamurun kenarını ıslatarak pyrex kaba iyice yapıştırmalı. Artan hamuru kesip almalı. Kabın tam ortasında hamurda küçük bir delik açmalı ve bu deliğe baca biçiminde küçük bir kâğıt boru koymalı. Böylece yemekteki buharın çıkmasına imkân vermeli. Artan hamur parçalarıyle süsler yaparak bunlarla yemeğin üstünü örten hamuru süslemeli. Çiğ yumurtayı hafifçe çırptıktan sonra bununla hamurun üstünü bulamalı ve pyrex kayık tabağı orta ısılı bir fırına koymalı.
Pyrex kaptaki hamur yani yufka kırmızıya yakın bir renk alınca kabı fırından çıkarıp olduğu gibi sofraya çıkarmalı ve servis yapmalı.






İNGİLİZ USULÜ ET Tarifleri İngiliz Yemekleri



(1 adet İNGİLİZ USULÜ ET 119,901 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort