Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sofra Düzeni ve Servis > İngiliz Biçimi Servis (1 adet - 64,353 defa bakıldı)

İngiliz Biçimi Servis


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İngiliz Biçimi Servis

figennur
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.07.2009
Mesajlar: 21
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc38705
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2009
2,298 defa indirildi / yazdırıldı




6-8-10 veya daha fazla kişilere oturmalı yemeklerde yapılan servis biçimidir. Bu. sistem serviste, tabak sıcaklıktan korunmak ve elden kaymaması nedeni ile temiz bir peçete alttan sol avuç içinde tutulur. Uzun servis tabağının bir ucu koltuk altı hizasına, bir ucu dışarı gelmek üzere yerleştirilir. Davetli olan kişinin sol tarafından servis tabağı indirilerek hafif dahi değmeden çatal ve kaşıkla servis yapılır. Diğer taraftan garnitürlü olan yemekler örneğin; Balık, Tavuk büyük parça et, veya diğer etler tabağın ortasına, garnitürleri et parçasının üst veya yanına yerleştirilir. Salçalı olan yemeklerin salçaları da üzerlerine gezdirilerek servisi yapılır. Buna karşılık mayonezle, tartar salçasıyle verilen soğuk balıklar veya hollandez salçalı haşlama balıklar ve diğer kremayemeklerde, salça yana konur. Bu sistem serviste, servis yapan kişinin çok iyi yetiştirilmiş ve sanatını iyi işlemesi gerekmektedir.
Ziyafetlerde imkân oldukça bu sistem tercih edilmektedir. Yemeklerin kişilere belirli porsiyonlarda dağıtılması, davetlilerin rahat engelsiz olarak önlerindeki tabaklarına yemeklerin yerleştirilmesi nedeni ile uygun görülmektedir.
İngiliz biçimi servisde, çatal ve kaşığın çok maharetli olarak tutulması, yemek ve garnitürün davetli olan kişinin tabağına bilgili yerleştirilmesi yönünden sanatlı bir servis biçimidir.






İngiliz Biçimi Servis Tarifleri Sofra Düzeni ve Servis



(1 adet İngiliz Biçimi Servis 64,353 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort