| 
 
 
 | 
İncirli Pişmaniye Tatlısı | 
  | 
Son yolcu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.08.2008 
Mesajlar: 110
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74558 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2012 
2,658 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kase pişmaniye
 
8 adet kuru incir
 
1 çay bardağı pekmez
 
1 çay bardağı ceviz
 
 
Kuru incirler 1 saat kadar ılık suda bekletilir. Sonra 5-6 parçaya kesilir. Pişmaniye ve pekmez iyice karıştırılır. İncir ve ceviz eklenir. Geniş ağızlı kahve fincanına konur, servis tabağına ters çevrilir. Hazırlanan malzeme bitene kadar şekillendirme işlemi tekrar edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |