4,5 bardak un
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı şeker
2 yumurta
2 kaşık margarin
1 kabartma tozu
İÇİ:
çay bardağı kayısı marmeladı
2 çay bardağı dövülmüş fındık
1 su bardağı ufak doğranmış incir
1 havuç rendesi
Yarım çay kaşığı tarçın
Unu hamur yoğurma kabına alın ortasını açın, sütü, suyu, margarini, şekeri, kabartma tozunu koyun bir hamur yapın. Hamurdan limon büyüklüğünde parça koparın elinizde açın. Bir kapta fındık, incir, havuç, tarçını karıştırın, hamurun ortasına bir tatlı kaşığı koyun poğaça gibi kapatın. Hamurun alt tarafını üzerine çevirerek parmağınızla bastırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcakken üzerine fırça ile marmelat sürün, fıstıkla süsleyin.
ML® İncirli Çörek (görsel)
|