| 
 | 
| İncir Uyutması (Dörtdivan Bolu) | 
|  | tron Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.04.2018
 Mesajlar: 38
 Şehir: Artvin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139812 Gönderme Tarihi: 16.Oca.2019
 1,494 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 12 adet kuru incir
 1 lt süt
 2 su bardağı şeker
 
 İncirler küçük parçalar halinde doğranır. Şekerle güzelce ezilir. Kaynattığımız süt ile karıştırılır. Toprak kaplara koyulur ve aynı yoğurt mayalar gibi üstü kapalı ve ılık bir ortamda sabaha kadar bekletilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |